Workshop Zeepjes / Handletteren / Stippen voor volwassenen.

Op zoek naar een originele workshop voor volwassenen?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden een unieke gecombineerde  workshop aan. Dit is een workshop “stippen voor beginners” gecombineerd met zeepjes maken en handletteren voor volwassenen. Deze workshop is ideaal als onderdeel voor een leuk teamuitje, bedrijfsfeestje, vrijgezellenfeest of dagje met vrienden en familie. Het is een creatieve en leerzame workshop voor jong en oud.

Tijdens de workshop wordt u ontvangen met koffie / thee en iets lekkers. Na een korte introductie gaat u zelf aan de slag. 

Stippen

Wat is stippen?

Stippen gebeurd al eeuwen. Stippen is een speciale, unieke techniek, die wordt gebruikt om handstoffen en andere materialen te bedrukken en daardoor versieren. Tijdens de workshop gaan wij deze techniek toepassen op een fotolijst. 

Zelf zeepjes maken

In onze zeepgieterij leren wij u om zelf zeepjes te maken. Onder professionele begeleiding gaan we zeep smelten. De gietzeep smelt bij ongeveer 65 °C. We hebben een enorme keuze uit verschillende vormen sierzeepjes. Vervolgens voegen we een kleur en geur toe. We hebben meer dan 50 kleuren en 40 verschillende geuren. Op onze pagina “Kleuren en Geuren” tref je een compleet overzicht van onze kleuren en geuren. Tijdens de workshop krijg je een uniek inkijkje in het maken van zeep. 

Handletteren voor beginners

Tijdens het drogen van de zeepjes wordt u deskundig begeleid in het handletteren. U wordt geleerd om op een creatieve manier mooie letters te tekenen. Vaak wordt dit gedaan in combinatie met kleine illustraties. We proberen een mooi contrast te gebruiken door strakke letters te combineren met sierlijke letters. 

U maakt dan een mooie handgeschreven tekst. De tekst mag u zelf verzinnen, of u kunt gebruik maken van verschillende voorbeelden. De tekst die u gehandletterd heeft gaan we met een finelijner overtrekken. Het ontwerp  kan later in het lijstje worden geplaatst. Het lijstje heeft u inmiddels al voorzien van stippen en dit komt samen tot een echt kunstwerk. 

 

Handletteren bij Zeeptopper

Na afloop worden de zeepjes en tekst in de schilderijlijst geplaatst en gaat u naar huis met een uniek exemplaar. Het schilderij heeft een afmeting van ca. 18×22 cm. Het minimale aantal deelnemers is 5 personen.

Wat is het verschil tussen handletteren en Kalligrafie?

Bij handlettering draait het om het tekenen van mooie letters en bij kalligrafie schrijf je mooie letters met inkt.

Stippen

Zeepjes maken

Zeepjes maken

Handletteren

Winkelwagen
Scroll naar boven