De zeepgieterij van Zeeptopper. Waar we zelf zeepjes maken.

De zeepgieterij van Zeeptopper?

Zeeptopper heeft een Zeepgieterij waarin we alle zeepjes zelf maken:

Zeepgieterij zeeptopper maakt alle zeepjes zelf in een eigen Zeepgieterij. De zeepgieterij van Zeeptopper is gevestigd op C-Park Bata in Best. In een speciaal ingerichte ruimte maken wij zelf handmatig de zeepjes.

Speciale ruimte om zeepjes te maken: 

Het werken in een schone en geconditioneerde ruimte is noodzakelijk om mooie en zeepjes van hoge kwaliteit te kunnen maken. Met name de temperatuur en luchtvochtigheid en stofvrije ruimte zijn hierbij erg belangrijk. 

zeepgieterij waar we zeepjes maken

Basisstoffen voor zeep:

De basiszeep is wit of transparant van kleur. Wij maken gebruik van plantaardige glycerine gietzeep in de kleur wit of transparant. Deze basiszeep wordt in blokken van 12 kg. aangeleverd. Wij maken gebruik van cosmetische en natuurlijke geur- en kleurstoffen, om de zeepjes de juiste geur en kleur te geven. Zeeptopper beoordeelt de grondstoffen op kwaliteit, maar ook op milieuvriendelijkheid en of de stoffen dierproefvrij zijn. Zeeptopper heeft 50 kleuren en 40 geuren, waaruit de klanten kunnen kiezen. Wij gebruiken enkel grondstoffen die goedgekeurd zijn volgens de strenge richtlijnen van de EG. De ingrediënten zijn elders zichtbaar in onze website.

zeepvormen en zeepmallen

Zeepvormen:

Zeeptopper beschikt over een groot aantal verschillende vormen en mallen. Een groot deel van deze mallen maken wij zelf. Waardoor zijn veel zeepvormen uniek zijn en zijn deze zeepfiguren alleen bij Zeeptopper verkrijgbaar. De klanten mogen bij Zeeptopper zelf de de geur en kleur per zeepje kiezen. Hierdoor hebben klanten van Zeeptopper nog meer keuze. Alle bestelde zeepjes maken wij op bestelling met de hand. Doordat Zeeptopper alle zeepjes op bestelling maakt is de klant van Zeeptopper altijd zeker van verse zeepjes met een hoge kwaliteit.

Het maken van zeepjes:

De massieve blok zeep wordt in kleinere stukken gesneden, zodat deze in kleinere hoeveelheden verwerkt kan worden. Het is erg belangrijk dat de zeepjes zo veel mogelijk dezelfde kleur houden en de geur altijd even sterk is. Hiervoor heeft Zeeptopper eigen recepten. Doordat de grote blok zeep in kleinere hoeveelheden is gesneden kan er op basis van de recepten gewerkt worden.

Zeep smelten:

De basiszeep wordt in de juiste hoeveelheid op een temperatuur van 67 graden Celcius aubain marie gesmolten. Wij smelten de exacte hoeveelheid voor alle zeepjes die we moeten maken. Volgens het recept voegen wij de jusite hoeveelheid geur- en kleurstof toe. Om de kwaliteit van het zeepproduct te waarborgen smelten wij onze basiszeep maar maximaal 1 keer. Wij kunnen maarliefst 14 kleur- / kleurcombinaties tegelijkertijd produceren.

 

zeep ketels
zeep met de juiste verhouding geur en kleur

Zeep gieten in de zeepvormen:

De benodigde mallen worden klaargelegd. Vervolgens gieten wij de vloeibare zeep met de juiste geuren en kleuren in de zeepvormen. Na het gieten wordt de zeep direct afgeblust met een nevel van alcohol. De alcohol zorgt er voor dat de zuurstof uit de zeep onttrokken wordt en er niet, of nauwelijks luchtbelletjes meer in de zeep aanwezig zijn. Hierdoor blijft het riliëf op de zeep goed zichtbaar.

De gietzeep laten stollen / drogen:

Wij laten de zeepjes, nadat deze gegoten zijn op natuurlijke wijze stollen / drogen. De juiste klimaatomstandigheden in de ruimte zijn hierbij erg belangrijk. Met name de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte waarde zeepjes drogen zijn erg belangrijk. Wij houden deze dan ook continu in de gaten en stellen deze bij indien dat noodzakelijk is. De droogtijd van de zeepjes is afhankelijk van de grootte en de vorm van de zeepmallen. Deze droogtijd varieert van 10 minuten, tot 24 uur. Nadat de zeepjes droog zijn halen wij alle zeepjes uit de mal en controleren deze één voor één. Tevens werken we de zeepproducten bij met een mesje, voor zover noodzakelijk. Daarna verpakken we de zeepjes zorgvuldig, of verwerken we de geurzeepjes in de bestelde zeepbedankjes, zeepkettingen, of zeepcadeautjes. Vervolgens zijn ze klaar voor verzending naar een consument, of bedrijf / instelling. 

zeep gieten in de zeepvormen
zelf zeep maken
zeepjes maken
levering van zeepjes
verzenden van zeepjes

Wil je een keer zelf zeepjes maken in onze zeepgieterij, eens komen kijken hoe wij zeep maken, of heb je vragen, neem dan gerust contact op.

Winkelwagen
Scroll naar boven