De geschiedenis van Zeeptopper.

De geschiedenis van Zeeptopper?

Zeeptopper is een onderdeel van Van Erp Bijoux en Kado:

Op deze pagina vindt u meer informatie over de geschiedenis van Zeeptopper.

In 2008 ontstond Van Erp Bijoux en Kado uit de hobby in het maken van sieraden. Na het maken van een groot aantal sieraden kwam er steeds meer vraag naar onze producten. In eerste instantie kwam de vraag naar de sieraden voornamelijk vanuit vrienden en bekenden. Snel vonden ook onbekenden de weg naar Van Erp Bijoux en Kado. Hiermee was het begin gemaakt.

In de loop der jaren groeide Van Erp Bijoux en Kado steeds verder door tot een  geprofessionaliseerd bedrijf. Snel na de start organiseerde we al sieradenparty’s, workshops en kinderfeestjes.  Het grote assortiment kralen en andere materialen die we gebruikte tijdens de workshops zorgde ervoor dat we snel een webshop konden vullen. 

Als aanvulling op mooie kralen, sieraden en leuke kado-artikelen startte we in 2011 met het maken plantaardige zeepjes.  We maakte de eerste zeepjes op het gasfornuis in de keuken. We hadden enkele kleine modellen en een paar geuren en kleuren.  De geschiedenis van Zeeptopper ontstond.

Online zeepwinkel:

De online zeepwinkel  / zeepwebshop maakte we compleet met alle benodigdheden die iemand nodig heeft die zelf speciale zeepkettingen, zeepcadeautjes, of zeepbedankjes wil maken. Het aanbod bestaat uit veel kralen, lint, koord, zeepjes en andere materialen die nodig zijn voor het maken van zeepkettingen.

Om de kwaliteit te kunnen garanderen en grotere aantallen te kunnen maken investeerde we al snel in een speciale ketel. Dit zorgde voor een constante kwaliteit. Hiermee konden we ook grotere aantallen produceren.  Ondertussen groeide ook het aantal modellen en zeepvormen.

Zeepwinkel en zeepgieterij:

De groei van het aantal bestellingen vroeg om meer ruimte om de zeepjes te produceren en de bestellingen te verpakken. We opende in augustus van 2014 de Zeepgieterij met zeepwinkel in een deel van het voormalige Klompenmuseum, aan de Broekdijk in Best. De naam naam van de winkel was Zeepgieterij Zeeptopper.

De Zeepgieterij / Zeepwinkel bevond zich in Recreatiegebied De Vleut in Best. Naar onze mening konden we op deze perfecte  locatie door groeien.

Aanpassingen voor de toekomst:

In 2016 hebben we de Zeepgieterij / zeepwinkel van Zeeptopper geheel aangepast. De winkel werd beter geïsoleerd. We plaatste een nieuwe winkelinrichting en ook het gedeelte waar we handgemaakte zeep maakte, pakte we aan. We installeerde een tweede ketel. Hiermee was Zeeptopper klaar voor de toekomst.

Tussentijds werkte we al hard aan een nieuwe webshop voor geurzeepjes. Het grote aantal variaties door de verschillende modellen in verschillende geuren en kleuren maakte het niet makkelijk om een passende webshop te vinden. We kozen ervoor om een moderne webshop op maat te maken. 

Het aantal verschillende figuurzeepjes breidde we nog verder uit en ook de kado-artikelen en bedankjes namen een steeds een belangrijkere plaats in.

In 2018 plaatste we in de zeepwinkel / zeepgieterij  een klimaatbeheersysteem. Hierdoor was het mogelijk de temperatuur en luchtvochtigheid in de zeepgieterij beter te beheren. Tevens leverde wij op deze manier een bijdrage aan het milieu, doordat het systeem energiezuinig is.

Verhuizing naar een nieuwe locatie op C-Park Bata.

In 2020 werd de werkruimte te klein en bekeken we de doorgroeimogelijkheden op de locatie. De zeepgieterij  aan de Broekdijk bood te weinig mogelijkheden. Besloten werd om uit te kijken naar een ruimte die meer geschikt was om de grote hoeveelheid bestellingen te kunnen produceren. Deze ruimte vonden we al heel snel in gebouw 32 op het complex C-Park Bata in Best. Hier bouwde we een nieuwe Zeepgieterij met voldoende werkruimte waarin prettig en efficiënt gewerkt kan worden.  De werkruimte om zeepjes te maken werd hiermee ruim een keer zo groot als op de oude locatie. Ook werd er geïnvesteerd in moderne technieken om milieuvriendelijk zeep te kunnen produceren.

Op de huidige locatie is tevens een verkoopruimte waar ook mogelijkheid is voor het geven van kinderfeestjes en workshops. In overleg zijn ook workshops met mindervaliden mogelijk.

Winkel Zeeptopper C-Park Bata
Winkelwagen
Scroll naar boven